אם רכבתם בשבוע האחרון ביערות שלנו ודאי נתקלתם פה ושם במרבדים רחבים בגובה המותן (ואף למעלה מזה) של עלים ירוקים ורחבים. אם לא מדובר בשדה סרפדים (גם אליהם עוד נחזור מיד...), הרי שסביר להניח שמדובר בחוביזה, או בשמה העברי חלמית (חלמית משום שפריה נראה כמו חלה קטנה), צמח רב שנתי שבתקופה זו של השנה נמצא בשיא אונו. השם חוביזה מגיע מן השפה הערבית ומשמעותו - לחם ולא בכדי, שהרי גם פריו הקטן וגם עליו טובים למאכל ואף עשירים בחלבון, ברזל, מינרלים ו-וויטמינים מסוג B, A ו-C. הצמח אף מכיל נוגדי החמצון כמו פוליפנולים, טאנינים ופלבונואידים הנלחמים ברדיקליים החופשיים בגוף. ברפואה הטבעית אף נהוג להשתמש בחלמית לטיפול בדלקות במערכת השתן. הצמח עשיר ברירית המכילה חלבון ופוליסכרידים ויש בו אפקט מרגיע. כמו כן הצמח מתאים לטיפול בדלקות, פציעות, נפיחויות, טחורים והצטננויות.
טעמה של החלמית דומה לזה של תרד ואפשר למעשה לעשות בה שימוש לכל תבשיל שעולה על הדעת המכיל עלים ירוקים. ניתן להכין ממנה ממולאים (בדומה לעלי גפן), מרקים, ניתן להוסיף אותה לסלט וכמובן להכין ממנה קציצות טעימות.
אז עכשיו, אחרי שהתוודעתם אל החוביזה וסגולותיה, כל מה שנשאר הוא לאסוף מלא השק (או הקסדה...) עלי חלמית טריים ולהכין מהם קציצות לפי המתכון שבהמשך. אתם יכולים לאסוף את העלים ולהביא הביתה למטבח או אם אתם ממש הרפתקנים, תוכלו לחלק בין החבר'ה לרכיבה את האמצעים הדרושים לבישול בשטח וליהנות מארוחה מזינה וטעימה בצד הסינגל. הכנת הקציצות יכולה גם להיות פעילות מהנה עם הילדים שוודאי ישמחו מאד לקטוף, לקצוץ, ללוש ולהתבונן בקציצות מטגנות בשמן הלוחש.
לפני שנתחיל שימו לב! אם אינכם בטוחים שאכן מדובר בחלמית, אל תקטפו ווודאי שאל תבשלו ותאכלו, ישנם צמחים רעילים שיכולים להזיק לבריאותכם, ראו הוזהרתם!