יער לביא משתרע על פני כ-3,000 דונם. קק"ל החלה בנטיעת היער בשנות ה-50 וה-60 של המאה ה-20. ביער ניטעו אז עצי מחט, בעיקר אורן ירושלים, ברוש מצוי ואורן ברוטיה. במקומות הנמוכים יותר, בשולי הגבעות, ניטעו גם איקליפטוסים. יערני קק"ל הותירו חלקות של עצי זית ומשוכות צבר שנותרו מהכפר הערבי לוביא.
במשך השנים הזדקנו העצים ונאלצו להתמודד עם מזיקים שונים שפקדו אותם. מכת השלגים שפקדה את האזור בחורף 1992-1991 הסבה נזקים כבדים לחלקות היער השונות. בשנת 2013 החלה קק"ל לחדש את חלקות היער שנפגעו. נטיעות השנה (2017) מציינות את סיום חידוש הנטיעות.
הנטיעות מתבצעות על פי תורת הייעור החדשה של קק"ל. רוב העצים שניטעים הם מיני בר המאפיינים את החורש הים-תיכוני ובהם אלון התבור, אלה אטלנטית, חרוב מצוי, כליל החורש ושיזף מצוי. כדי להקל את הקליטה משקים את העצים בשנתיים הראשונות לחייהם, ואחר כך היער עומד ברשות עצמו.
אפשר להתרשם מחידוש היער בדרך העולה למרכז שדה ויער או בדרך העפר המסומנת כתום ומחברת את המעבר התת-קרקעי שמתחת לכביש 77 עם חניון לביא (מדרום לכביש). הדרך עבירה לרכב פרטי למעט אחרי ימי גשם.
בתחום היער נותר בית הקברות של הכפר הערבי לוביא ובו מבנה אבן מקורה בכיפה. על פי המסורת הדרוזית נקברו במקום הזה אבו אל-דרע ג'ושן ואבו אל-לקא ת'אבת, שניים ממפיצי הדת הדרוזית במאה ה-11. בית הקברות מגודר.
ביער לביא פועל מרכז שדה ויער – מרכז שדה חינוכי שבו מתקיימת פעילות חינוכית של קק"ל לבני נוער מהארץ ומחו"ל. בשולי היער פועלת משתלת גולני המספקת שתילים לנטיעות קק"ל בצפון הארץ.